Βουβαλίσιος Παραδοσιακός Καβουρμάς

Ένα παραδοσιακό έδεσμα από βουβαλίσιο κρέας υψηλής διατροφικής αξίας με μοναδικά φρέσκα μυρωδικά

 

Οι νεροβούβαλοι

Οι Ελληνικοί νεροβούβαλοι ζουν και μεγαλώνουν σε φυσικές συνθήκες. Συνήθως είναι ελευθέρας βοσκής, χωρίς να του χορηγούνται ορμόνες, φάρμακα ή αντιβιοτικά.

Θεωρούνται υδρόβια ζώα, αγαπούν ιδιαίτερα το νερό και τη λάσπη που τα προστατεύει από τα έντομα.

Είναι ζώα υγιή, ανθεκτικά και ευπροσάρμοστα καθώς αγαπούν τον άνθρωπο και δένονται μαζί του.

Τα προϊόντα τους είναι ιδιαίτερης διατροφικής αξίας. Είναι πολύ θρεπτικά με αυξημένες τιμές σιδήρου και πρωτεϊνών, ενώ η περιεκτικότητα σε λίπη και χοληστερίνη είναι πολύ χαμηλή από οποιοδήποτε άλλο κρέας.

 

Καβουρμάς

Ο καβουρμάς είναι ένα ξεχωριστό προϊόν που η συνταγή του προέρχεται από τους πρόσφυγες της Θράκης.

Αποτελείται από κομμάτια κρέατος (το προϊόν αυτό από βουβαλίσιο κρέας)  βρασμένα σε μεγάλα καζάνια για ώρες και καβουρδισμένα στα υγρά τους χωρίς καθόλου συντηρητικά, παρά μόνο με μπαχαρικά και ελάχιστο λίπος.

Συνδυάζεται σε κρύα και ζεστά πιάτα ενώ συνοδεύει μοναδικά τα αγαπημένα μας ποτά, ούζο, τσίπουρο, μπύρα κλπ